+32 11 54 31 47CONTACT
3ES
3ES
3ES
Goed Pleisterwerk
Goed Pleisterwerk
Goed Pleisterwerk
Bart Peters
Bart Peters
Bart Peters
Jaeken & Jaeken
Jaeken & Jaeken
Jaeken & Jaeken

Schrijven van geoptimaliseerde webteksten

Copywriting van Google geoptimaliseerde inhoudelijke teksten voor uw website

Naast de technische opbouw van een website, bepalen de inhoudelijke teksten op uw website mede uw rangschikking in Google. De manier waarop uw diensten en producten omschreven worden, de taal waarin u die teksten schrijft, de woorden die u gebruikt, ze hebben allemaal een belangrijke impact op uw Google rangschikking!

In welke taal moet ik mijn website maken

Vaak worden websites nog in het Engels gemaakt, omdat men er vanuit gaat dat de meeste mensen wel Engels verstaat. Probeer dit te vermijden! Maak het uw klanten zo makkelijk mogelijk, en ontwikkel uw website dan ook in de taal van uw doelgroep, of het nu Nederlands, Frans, Engels of een andere taal is. Heeft u klanten in meerdere taalgebieden, wees dan ook consequent en maak ook uw website meertalig. Enkel op die manier kan u de mensen rechtstreeks bereiken!

Gebruik de terminologie van uw klanten

Zorg dat mensen onmiddellijk begrijpen wat u hen probeert uit te leggen. Spreek dan ook de taal van de klant, en gebruik geen vakjargon dat u wel begrijpt, maar uw klant niet noodzakelijk.

Spreek de doelgroep rechtstreeks aan

Indien de oplossingen (producten of diensten) die u aanbiedt door meerdere doelgroepen kunnen gebruikt worden, maak dan een afzonderlijke webpagina over die oplossing voor iedere doelgroep. Schrijf de teksten verstaanbaar en leg de nadruk op het voordeel van het gebruik van uw oplossing voor die specifieke doelgroep.

Voer eerst een zoekwoorden onderzoek uit

De terminologie van uw klanten gebruiken is extreem belangrijk. Wees echter ook niet blind voor de zoekwoorden die het vaakst in Google worden ingegeven voor dat specifieke probleem. Doe eerst een zoekwoordenonderzoek in Google en verwerk die veel gebruikte zoekwoorden dan ook in uw inhoudelijke teksten. Op die manier streeft u een optimale rangschikking in Google na.

Vragen of interesse? Contacteer ons vrijblijvend!

+32 11 54 31 47