+32 11 54 31 47CONTACT

Brainlane is geregistreerd dienstverlener van de KMO-portefeuille

Wat is de KMO-portefeuille en hoe kan je die in je voordeel gebruiken?

Dankzij het Agentschap Innoveren & Ondernemen (Vlaio) kunnen kleine en middelgrote ondernemingen subsidies aanvragen om hun zaak te laten groeien. Jaarlijks kan je, afhankelijk van de grootte van je onderneming tot € 7 500 subsidies aanvragen als je een leverancier inschakelt die opleiding of advies verleent aan jouw zaak. Deze subsidie is enkel geldig als je samenwerkt met een partij die geregistreerd is bij Vlaio en dus ook erkend is als professioneel dienstverlener.

Brainlane is geregistreerd dienstverlener bij Vlaio

Brainlane doorliep in 2022 een uitgebreide audit om erkend te worden als professioneel dienstverlener. Bij deze audit werd nagegaan in welke mate Brainlane voldoet aan de vooropgestelde eisen van de KMOP-norm. We werden deze audit doorgelicht over onze expertise, onze ervaring over de diensten, de tevredenheid van klanten van Brainlane, onze kennis over de werking van de KMO-portefeuille en de integriteit van onze onderneming.

Met trots kunnen wij melden dat wij met vlag en wimpel slaagden op bovenstaande onderdelen, waardoor we einde 2022 van het Agentschap Ondernemen het certificaat voor Advies ontvingen.

Registratienummer: DV.A226496

Welke adviezen kun je bij Brainlane aanvragen?

 • Marketing & communicatiestrategie: we gaan de bedrijfsdoelen van je onderneming beschrijven, en de juiste aanpak beschrijven om de reputatie van je producten en diensten te verstevigen of de verkoop in de markt te verhogen. De marketingstrategie is de methode om afzetmogelijkheden te creëren, maar ook om het product of de dienst te communiceren en te positioneren in de markt.
 • Marketingplan opstellen: we gaan grondig de behoeftes van zowel jouw onderneming als de doelgroep in kaart brengen: wat wil je bereiken (vergroten naamsbekendheid, verhogen van conversies (aantal verkopen, inschrijvingen op nieuwsbrief, verhogen omzet, ... ), verbeteren klantenbinding, ... ), wie zijn je doelgroepen, wat typeert hun koop- en gebruiksgedrag, wat zijn hun behoeften en koopmotieven, wie zijn je concurrenten en hoe kan je je hiervan onderscheiden, welke kanalen kan je best inschakelen om je doelen te bereiken, ... . Er wordt een concrete (jaar)planning opgesteld voor online en offline acties: welke acties stellen we voor om uit te voeren, voor welke doelgroep, met welke oplossing, welke tone of voice, welke triggers, ... . Dit plan kan ondersteund worden met concrete designconcepten voor de verschillende types acties.
 • Beter bereikbaar maken van je onderneming: merk je dat nog teveel mensen uit je doelgroepen je onderneming niet kennen? Heb je voor hun de perfecte oplossingen, maar weten ze dit niet? We kunnen je de nodige oplossingen aanreiken om dit probleem aan te pakken. Na een grondige analyse van je website, je sociale mediakanalen en vindbaarheid van het bedrijf op Google, werken we een concreet plan met adviezen uit om de bereikbaarheid van je onderneming te vergroten. Indien nodig suggereren we ook welke kanalen je beter en anders kan inzetten om beter bereikbaar te zijn.
 • Is je website niet goed zichtbaar in Google? We onderzoeken wat de mogelijke oorzaken voor dit probleem zijn. We reiken je een aantal concrete oplossingen aan die je rangschikking in Google zullen verbeteren, en dit op korte en middellange termijn. Dit kan gaan van het aanpassen van websiteteksten, technische SEO-optimalisaties tot het investeren in het ontwikkelen van bijkomende informatie die relevant is voor jouw doelgroep
 • Online adverteren - kanalenstrategie: je beschikt over een goede website, maar je wil ook andere mediakanalen zoals Facebook, Instagram, LinkedIn, ... gebruiken om je onderneming en je oplossingen beter in de markt te plaatsen. Hoe pak je dat aan? Op welke manier maak je de juiste keuze? We ondersteunen je hierbij door de voor- en nadelen van de verschillende kanalen met jou te bespreken. We toetsen ook de behoeften en het gedrag van jouw doelgroepen aan jouw aanbod.
  We adviseren je op welke online kanalen je als bedrijf best aanwezig zou zijn. We doen concrete voorstellen over welke kanalen je best zou gebruiken, welke boodschappen je best via welk kanaal naar je doelgroep verspreidt, ... . We werken een plan van aanpak uit voor optimaal bereik en marktpenetratie. Uiteraard voeren we ook continu de nodige analyses uit om campagnes te optimaliseren.
 • Je overweegt om een nieuwe website, webshop of webapplicatie te laten ontwikkelen, maar weet niet hoe je dit moet aanpakken, welke informatie je best op de homepage van je website plaatst, je richt je tot verschillende doelgroepen maar weet niet goed hoe dit overzichtelijk te maken, je wil heel veel informatie geven aan je gebruiker, maar ziet het bos door de bomen niet meer, .. . Ook hierin kunnen we je perfect adviseren hoe je best te werk zou gaan om je nieuwe website, webshop of webplatform op een overzichtelijke manier zou presenteren aan je gebruikers. Om alles inzichtelijk te maken, ondersteunen we ons advies met de nodige concept voorstellen
 • Je beschikt over een website of webshop, maar je weet eigenlijk niet of die goed zijn werk doet. We kunnen dat voor jou uitzoeken en waar nodig een aantal concrete elementen voor verbetering aanreiken. Om dit te realiseren gaan we een audit van je huidige website of webshop uitvoeren: is de website goed vindbaar in de zoekrobotten, worden de doelgroepen die je wil bereiken op de juiste manier aangesproken, vind ik als gebruiker de informatie die noodzakelijk is om jouw als potentiële leverancier te overwegen, zijn de nodige actieknoppen beschikbaar zodat ik makkelijk met je in contact kan komen, ...

Hoe kan je subsidies aanvragen? We leggen het uit in 7 eenvoudige stappen.

 1. Registreer je onderneming bij het Agentschap Innoveren & Ondernemen. Hier vind je hoe je dat doet.
 2. Contacteer Brainlane en geef aan op welke adviezen je beroep wil doen
 3. We zetten ons rond de tafel en luisteren naar je verhaal. Op basis daarvan krijg je van ons een offerte.
 4. Ga je akkoord met deze offerte? Geef ons aan wanneer je graag met dit project wil starten. We plaatsen de startdatum op de offerte en dan kan die ook ondertekend worden.
 5. Doe je subsidieaanvraag bij Vlaio met de ondertekende offerte. Je hebt hiervoor 14 dagen tijd.
 6. Stort binnen 30 dagen jouw gedeelte van het offertebedrag in jouw KMO-portefeuille. Intussen zal Vlaio het subsidiebedrag in je virtuele portefeuille storten.
 7. Nadat je van Brainlane de factuur ontvangt, betaal je het factuurbedrag excl. BTW via je KMO-portefeuille. De te betalen BTW op die factuur betaal je rechtstreeks aan Brainlane met je zakelijke rekening.

Vragen?

Dan kan je ons steeds contacteren via info@brainlane.com of via 011 54 31 47.

Logo KMO Portefeuille

Sortlist Badge Leadinfo Badge
+32 11 54 31 47