+32 11 54 31 47CONTACT

Opzetten van een online winkel

Een online winkel kan een zeer belangrijke plaats in uw onderneming innemen: een goed uitgebouwde webshop kan immers op een actieve manier een zeer groot doelpubliek aanspreken. Waar we schrijven hier heel bewust "kan", want om dit te realiseren dient die shop aan heel wat voorwaarden te voldoen. Een groot aantal van deze voorwaarden zijn ook van toepassing op een gewone website, maar bij een shop spelen facetten als gebruiksvriendelijkheid, duidelijke structuur, snelheid, ... zo mogelijk nog een belangrijker rol. 

Enkele voorwaarden voor een renderende shop:

Zorg voor meerwaarde: geef interessante tips en advies

Het internet heeft voor- en nadelen: enerzijds kan u uw producten aan een zeer grote doelgroep aanbieden, maar anderzijds is het ook zeer eenvoudig voor de mensen om gelijkaardige producten te gaan vergelijken (en prijs te gaan vergelijken). 

Een goede Google rangschikking voor uw online shop is noodzakelijk

Hoe zorgt u ervoor dat mensen die op zoek zijn naar het type producten dat u aanbiedt ook effectief in uw webwinkel terecht komen? Door een goede Google optimalisatie op de producttypes en kenmerken van uw producten. Dit vereist een professionele technische ontwikkeling van uw webshop en Google geoptimaliseerde teksten en productomschrijvingen. 

Een duidelijke structuur en navigatie is een must

Zorg dat de bezoekers op uw webshop onmiddellijk een overzicht krijgen van de producten die u aanbiedt, zodat ze snel het product waarnaar ze op zoek zijn kunnen vinden.

Ga voor een eenvoudig aankoopproces

Niets is meer frustrerend dan een product te willen aankopen, maar dat de bestellingsafhandeling te complex of te uitvoerig is. Eenvoud is essentieel!

Vereenvoudig uw workload en administratie

Zorg dat de producten en productprijzen op in uw webwinkel steeds up-to-date zijn. Dit kan u bereiken door een automatische connectie te maken tussen uw webshop en uw ERP pakket of boekhoudpakket. Dergelijke connectie kan er eveneens voor zorgen dat online bestellingen onmiddellijk naar uw ERP pakket worden doorgestuurd voor verdere afhandeling, zonder manuele tussenkomst en dus ook zonder mogelijke "tikfouten" bij het overnemen van de bestelling.

Wenst u meer te weten over het opzetten van een online winkel, of kunnen we u helpen met de ontwikkeling van uw webshop? Contacteer ons vrijblijvend!

+32 11 54 31 47