d
+32 11 54 31 47CONTACT

Stad Hasselt Horecabonnen

Horecabon | Stad Hasselt

Een hart onder de riem voor de Hasseltse horeca

Stad Hasselt Horecabonnen
Stad Hasselt Horecabonnen
Stad Hasselt Horecabonnen

Met een symbolische high five ondersteunt het Hasseltse stadsbestuur de meer dan 500 horecazaken die de stad rijk is. Dit zijn vijf steunmaatregelen om ervoor te zorgen dat ze de coronacrisis zo goed mogelijk kunnen doorkomen. Eén van die maatregelen is een horecabon t.w.v. 5 euro die in juni aan elke Hasseltse inwoner werd bezorgd. Bijna 80.000 Hasselaren kunnen deze gebruiken in de deelnemende horecazaken.

Voor de uitwerking van de horecabonnen deed de stad beroep op de technische expertise van Brainlane. Ons team stond in voor de volledige uitwerking van dit project, beginnend bij de ontwikkeling van frontend en backend tools en eindigend met het drukwerk van de fysieke bonnen in een oplage van 80.000 stuks.

Om het leven van de deelnemende handelaars zo gemakkelijk mogelijk te maken, moest het systeem gebruiksvriendelijk, laagdrempelig en intuïtief zijn. Daarom kozen we voor een progressive webapp of PWA. Hiermee combineren we de voordelen van een website met de voordelen van een echte app. Op deze manier moeten de handelaars geen aparte app installeren en gebeurt alles rechtstreeks in hun bestaande browser. Na het doorlopen van een eenvoudig registratieproces moeten handelaars enkel de bonnen scannen met de camera van hun smartphone of laptop en het systeem zorgt voor de rest.

De backend tool verwerkt al deze informatie en geeft deze door aan Stad Hasselt. Zo zijn zij gemakkelijk in staat om alles op te volgen en om tussentijdse betaalmomenten in te lassen. Op die manier moeten de handelaars nooit te lang op hun vergoeding wachten.

Dankzij dit project heeft stad Hasselt een efficiënte en performante manier om de horecabonnen te verwerken. Bovendien is dit nieuwe systeem schaalbaar naar alle vormen van voucherverwerking.

Wil je meer weten over slimme verwerkingsoplossingen of hoe een PWA ook uw onderneming meerwaarde kan bieden? Neem dan zeker eens contact op!


"Met de horecabon willen we Hasselaren een extra reden geven om opnieuw te genieten van de lokale horeca." Steven Vandeput, burgemeester Hasselt

Gebruikte diensten

Interesse in
een gelijkaardig project?

Aarzel niet en neem contact met ons op: Offerte aanvragen Contacteer ons
Sortlist Badge Leadinfo Badge
+32 11 54 31 47